Marica Produkció

No megállj csak, Kancsil!

indonéz állatmesék csipetnyi zenével

zenés bábjáték

50 perc

6 éves kortól

leírás

Ej, ej, ez a Kancsil! Hát miféle állat ez? Se nem nagy se nem erős, de okos, ravasz és igencsak bátor! Ízig-vérig igazi hős, egy fura kis egérszarvas, aki alig nagyobb egy cipősdoboznál. Úszik, mászik, énekel, egyszer rászedi, másszor megmenti az erdő állatait, és mégis egy szeretnivaló indonéz állat, igazi közösségi lény.

Tárgyak és újrafelhasznált anyagokból megszülető, életre kelő állatok népesítik be a színpadot, hogy a zene és a fantázia segítségével közösséget teremtsünk.

„Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari bábelőadása szó szerint újrahasznosított látványosság: a tigrisnek cipősdobozból van a feje, a tojástartókkal kidekorált krokodil gördeszkán suhan, a kék zacskók pedig a szemünk előtt változnak át medúzává… A hétköznapokból ismerős anyagok, tárgyak, eszközök amellett, hogy szokatlan és meglepő kontextusba kerülnek a színpadon, egyben felhívják a gyerekek figyelmét arra, hogy a teremtő fantázia bevonásával bármiből születhet játék. A két, különleges színpadi jelenléttel megáldott előadó egyenrangú társa a tucatnyi hangképző eszközt élőben megszólaltató László Lilla. A megelevenedő tárgyak és a természetből kölcsönzött hangok egy egész, elvarázsolt erdőt keltenek életre, amelynek ha nem is a királya, de a középpontja Kancsil, az egérszarvas. Az Indonéziában valóban honos jószág nagyratörő vágyakkal rendelkezik: álma, hogy ő legyen minden állatok legnagyobb, leghatalmasabb ura. De vajon kap erre lehetőséget? Marica Bábszínháza ezúttal is számít a gyerekközönség aktív közreműködésére: az előadást követő foglalkozáson az előadókkal közösen hoznak létre újrahasznosítható anyagokból olyan figurákat és tárgyakat, amelyekkel akár otthon is folytatható a történet.” – a Müpa ajánlója az előadáshoz

képek

színlap

Bábtervezők és játékosok: Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari
Zenei közreműködő: László Lilla
Zene: Philipp György
Koreográfia: Gergye Krisztián
Jelmez: Béres Móni
Rendező: Tárnok Marica

rider

Scroll to Top